Evropská unie klame spotřebitele

6. 05. 2014 19:42:00
Uběhlo dalších 5 let a nastal čas zvolit do evropského parlamentu nové zástupce. Nezbývá, než doufat že ti noví si povedou o poznání lépe, než ti minulí. Že se z nich nestanou pouze zvedači rukou, mávači a nebudou ve snaze protlačit skrze europarlament každý nesmysl, za užitečné idioty, jako ti dřívější.

Pozorný člověk jistě zaznamenal snahu našich médií, ovlivnit jeho mínění a způsob jakým doposud nahlížel na Evropskou unii. Bohužel v našich meinstremových médiích postrádám jakousi názorovou pluralitu.


Naše média grolifikují Evropskou unii, kde jen můžou. Podobně jako strana TOP 09 se snaží podávat evropskou unii v co nejlepším světle a všechny, kteří to "nevidí" a jsou odpůrci Evropské integrace za burany, hlupáky a paštikáře z Čech.

Postrádám jakýsi byť alespoň náznak nějaké sebereflexe a kritického myšlení. Ve své zaslepenosti, proBruselští paradoxně ani nevidí, že toho čeho se v jejich očích dopouští "maloměšťácký Češi" není nic jiného než zrcadlo, ve kterém vidí sami sebe.

Nejčastěji se tito Bruselští patolízalové strefují do euroskeptické části národa, kde znich dělají hlupáky, ve smyslu: Chcete nazývat pomazánkové máslo něčím co není máslo. Marmeláda chcete říkat jakémukoli rozmělněnému ovoci či sulcu s ovocnou náhražkou. Navzdory tomu, že nejde o marmeládu, protože pravá marmeláda se vyrábí z citrusů. Snaží se ukázat tu hloupost, kdy lidé bojují za to svobodně nazývat marmeládou něco co v jejich očích marmeládou není. Atp.

Jeden takový článek nedávno publikoval Petr Honzejk na serveru ihned.cz

Kauza marmeláda:

Trošku mi to nedalo a tak jsem se podrobně podíval na kauzu "marmeláda", kterou pan Honzejk ve svém článku a ve snaze urazit co nejvíce Čechů argumentuje.

Podle pana Honzejka je marmeláda odjakživa z citrusů. V tom se ale mýlí. Protože z veřejně dostupných zdrojů zjistíme , že slovo marmeláda má původ z Portugalštiny. Marmeláda ( marmelade) je totiž směs vyrobená z marmela, které označuje Český jazyk jako gdoule. A gdoule je podobná spíše hrušni. Nejde o citrusový plod, ze kterých EU nařizuje vyrábět "marmeládu"

Takže pokud si pan Honzejk a jemu podobní dělají legraci z toho, jak jsou Češi ti hloupí, že označují marmeládou něco co není marmeláda, v podstatě tím říká že hloupý je on. Protože nazývá marmeládou jakýsi rosol z citrusů, aniž by šlo o skutečnou marmeládu.

Člověk, který si je schopen dohledat informace, je paradoxně právě Evropskou unií mystifikován a oklamán. Očekává marmeládu z marmela, dostane marmeládu z citronu. Evropská unie systémově klame v tomto ohledu uvědomělé spotřebitele. Takže neobstojí argumenty, že tato nařízení slouží ve prospěch spotřebitele, aby se lépe orientoval na trhu potravin v EU.

Nehledě na to, že jsou státy, které byly schopny dojednat výjimku. Mezi ně mimo jiné patří Portugalsko a Rakousko.

Pokud tedy budete prodávat opravdovou marmeládu z gdoule v Portugalsku, bude se jednat o marmeládu v pravém slova smyslu. Pokud budete prodávat marmeládu z gdoule v Čechách, tak se vlastně o marmeládu nejedná, ale jedná se o roztíratelný rosol. Cítíte z toho tu ironii? Tohle má být prospěšné pro spotřebitele ? V jakém ohledu ptám se ? Vždyť teď z toho musí mít ještě větší guláš, než kdyby si prostě mohl svobodně dojít do obchodu koupit tradiční českou rybízovou marmeládu.


Pokud jste dočetli až sem, pak vám gratuluji. Nudné čtení o naprostém nesmyslu a takové píchání klacíkem do hovínka říkáte si. Důležité je ale vědět, že těchto a podobných nesmyslů chrlí Evropská unie stovky.

Každý tento nesmysl musí projít nějakým legislativním procesem. Nařízení se musí přeložit do všech jazyků Evropské unie a přirozeně to stojí evropského daňového poplatníka spoustu peněz

Poměrně drahé "píchání klacíkem do hovnínka" nemyslíte ?

Autor: Zdeněk Zajíček | úterý 6.5.2014 19:42 | karma článku: 21.18 | přečteno: 873x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Vladislav Svoboda

1. díl Listopad-jiný pohled

Aniž jsme si to tehdy uvědomovali, tak od 17. listopadu se všude vyskytovali agenti StB. Počínaje Činoherním klubem nebo balkónem Melantrichu. Bohužel naše dění ovlivňují dodnes.

28.3.2024 v 14:31 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 39 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 23.92 | Přečteno: 438 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 512 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.71 | Přečteno: 467 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2308 | Diskuse
Počet článků 19 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436
Autor se zálibou o psychologii,filosofii,ekonomii a politologii

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...