Žvanil a ,,odborník na vše" Okamura : ,,Zakažme Řezníka"

Poslanec Tomio Okamura musí poslední roky zažívat pohádku jak vystřiženou z knihy bratří Grimmů. Člověk, který se do nedávna povoláním jako popelář hrabal na Tokijském předměstí v kontejnerech a jeho celodenní náplní bylo, aby barevné sklo skončilo v popelnici na sklo barevné, aby papír skončil v řádně označené popelnici na papír udělal další krok vstříc své velkolepoúžasnosti.

Tomio Okamura, jak všichni víme, se již dříve stal úspěšným ,,majitelem" cestovní kanceláře, odborníkem na romskou problematiku, komikem a vypravěčem vtipů, odborníkem na kmotry a právo, odborníkem na daně a ekonomii, uznávaným autorem bestsellerů, samozvaným vůdcem Úsvitu přímé demokracie, expertem na Švýcarsko, degustátorem Japonské shushi a v neposlední řadě hrdým majitelem obchůdků, s Japonskou veteší. 

Proto mnohé nepřekvapí, že tento šikovný Japonec (pardon Moravák) udělal ve svém členitém a velkolepém životě další obrovský krok kupředu, kdy se z něj stal přes víkend odborník na dobrý vkus, hudební umění, svobodu slova  a tvorbu kontroverzního rapera Řezníka. Výčtem jeho schopností a dovedností se tímto zařadil, po bok takového velikána, jakým byl : Jára Cimrman. (Promin Járo)

Poslanec Okamura uveřejnil na svém facebookovém profilu toto : 

Ptáte se mě, co si myslím o tom, že by se svoboda slova a projevu měla vztahovat na klipy a písně, kde se oslavuje znásilňování a mučení žen? Za příklad mi dáváte klip "Ta holka v mym sklepě" rappera 'Řezníka', kde je naturalisticky zobrazeno a oslavováno perverzní znásilňování ženy nucené požívat výkaly (tento klip byl vyřazen z Českého slavíka, i když někteří umělci proti tomu protestovali).
j názor je jasný: propagace jakéhokoliv násilí a zla přece nemá se svobodou nic společného. Svoboda znamená, že nás nikdo neomezuje a nikdo nám nesmí ubližovat, nikoliv že my můžeme omezovat a ubližovat druhým. Na ochranu svobody je nezbytné potírat jakýkoliv pokus propagovat její omezování. A samozřejmě tady máme nějaké morální a etické hranice. Ubližovat takto ženě může jen nemocný člověk.

 

Tomio Okamura z boží vůle vůdce  Úsvitu by rád potíral jakýkoliv pokus propagovat omezování svobody. A protože jde o člověka nepochybně tak velkolepého formátu navrhuji, že může začít zrovna u sebe. Může od rána do večera od hlavy až k patě potírat sám sebe dehtem, vyválet se v peří a ucházet se na hradě o práci dvorního šaška.  

Tomio Okamura totiž pozapomněl, že svoboda slova je jasně definovaná věc. A že její omezení na základě toho, co on si o tvorbě rapera Řezníka myslí, je v přímém rozporu právě s tím, co se nám snaží ve svém příspěvku sdělit.

Autor: | úterý 10.12.2013 19:23 | karma článku: 18,94 | přečteno: 2026x