Tomio Okamura se opět čertí na Reflex

15. 01. 2014 17:51:00
Častým tragikomickým a místy až hysterickým výstupům poslance Tomia Okamury, kterými se snaží o diskreditaci jemu nevyhovujících novinářů a časopisů, jsem přivykl již v roce minulém. A jak to tak vypadá, tak mě nepřestane Tomio Okamura svými mediálními kotrmelci bavit i v roce nadcházejícím, za což mu převelice děkuji.

Rok se opět s rokem sešel a v našich politických luzích a hájích to vypadá, jako by se nic nezměnilo.

Šedou a nudnou atmosféru Dohadování o korýtka, které jsme si užili v hojné míře již v závěru roku a která se stala tradičním povolebním a politickým koloritem našich končin, v polovině ledna spestřil poslanec Tomio Okamura, který opět řinčí zbraněmi a chrlí oheň a síru na jím tolikrát propíraný týdenník Reflex.

Za cíl svého útoku a útoku jeho ,,šermířů za přímou demokracii" si tentokrát vybral zástupce šéfredaktora Viliama Bucherta

Aby bylo jasno, Reflex opravdu nepovažuji za seriozní plátek a osobně ho řadím spíše mezi mediální spodinu.

Nicméně, pokud Reflex považuji za mediální spodinu, pak drzou rétoriku Tomia Okamury, považuji za hromadu splašků plovoucí na dně temného a zatuchlého kanálu, kde bych jakýkoliv sluneční paprsek, natož pak úsvit v žádném případě neočekával.

Kamenem sváru, díky kterému Tomio Okamura neváhal označit novináře za lháře šířící záměrně lži proti jeho osobě bylo prosté tvrzení Viliama Burcherta že v referendu budou moci lidé hlasovat o všem a že je to plácání a nesmysl. Jako příklad si novinář vzal hlasování o zavedení trestu smrti.

Hrubá a nepřiměřená reakce Tomia Okamury na sebe nenechala dlouho čekat. Novináře a Reflex samotný označil za lháře a poukázal na to že hlasování o zavedení trestu není možné, protože nesmí odporovat základní listině práv a svobod stejně jako v západních zemích. Čímž si naběhl na pomyslné vidle.

Precedent Švýcarské konfederace

Tomio Okamura je známý tím, že se nechal údajně inspirovat svým nápadem na přímou demokracii a referendem ,,bez výjmek" mezi zelenými kopci Švýcarska. Švýcarsko tedy bude pravděpodobně onou pomyslnou západní zemí, kde referendum nesmí odporovat základní listině práv a svobod.

A přeci je ve Švýcarsku možné , kde se parlament již 4krát vyslovil pro NE hlasovat v referendu o zavedení trestu smrti. A přesto referendum Švýcarské konfederace, ve kterém se 29.11.2009 Švýcaři vyslovili proti výstavbě minaretů odporuje Listině práv a Svobod EU

Nechci zde polemizovat nad tím, zda trest smrti ano či ne. Nechci ani polemizovat nad tím, zda výstavba minaretů přináší Evropské společnosti nějaké výhody.

Ani si nemyslím, že by byl Tomio Okamura špatný člověk. Chci jen poukázat na jeho populismus a neschopnost sebereflexe, kdy označí za lháře někoho, kdo jen plní práci novináře, jakožto strážce demokracie a předkládá otázky, které je nutno zodpovědět.

Za předvedené mediální kotrmelce panu Okamurovi děkuji, protože náramě pobaví. Nicméně ve vší úctě k němu, nevidím výměnu ,, zlého a chytrého politika" za ,,hodného a hloupého" politika jako nějaký posun vpřed.

Autor: Zdeněk Zajíček | středa 15.1.2014 17:51 | karma článku: 22.05 | přečteno: 1361x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 6.23 | Přečteno: 101 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 12.77 | Přečteno: 184 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.44 | Přečteno: 592 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 19 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1436
Autor se zálibou o psychologii,filosofii,ekonomii a politologii

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...