Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

"Fašisté" útočí média mlčí.

Nejsem z těch, kteří by měli kvanta času na to, být neustále připojený na mezinárodní zpravodajství a sledovat aktuality z ukrajinského prostředí. Česká mediální scéna je pro mne nestravitelná, jakýkoli západní plátek popisuje situaci nestranněji, proto si pro objektivní informace chodím k sousedům "za plot". Jak poznám chvíli, kdy se něco děje a kdy mám začít sledovat zahraniční kanály? Jsou to chvíle, kdy protiruské články na iDnes stagnují, nejsou tak četné, případně se věnují minoritním problémům např. zadržení zaměstnanců Červeného kříže, což pro větší senzaci český novinář pojmenuje "únos".

Dnešní ospalý den byl na české mediální scéně až nápadně tichý. A to ticho jako by křičelo. Literárně by se chtělo napsat, že tím tichem křičeli všichni zavraždění Ukrajinci, kteří beze zbraně vyšli proti vojákům Národní gardy. Že k něčemu takovému došlo, jsem dnes ráno mohl zatím jen tušit.
Obvyklý ranní rituál - prolétnout zprávy. Raději už o Ukrajině otevírám všechny po tom, co se mi stalo, že jsem u článku o nepodstatném obklíčení Mariupolu nalezl přílepek o vyšetřování vyvražděného Domu odborů v Oděsse. Závěr: mrtví uvnitř neuhořeli.

A tak jsem četl i méně podstatné zprávy o "únosu" zaměstnanců Červeného kříže, kteří byli v době vydání článku již několik hodin na svobodě a o tomto propuštění dávno psala zahraniční media. Ne však na iDnes, kde se tato informace objevila podstatně později. Divoký nadpis o "únosu" vyměněn nebyl.
V té době se mé tušení proměnilo v jistotu. Pokud se v antirusky zaměřených Čechách píše o nepodstatných událostech a ty jsou nafukovány až k prasknutí, muselo dojít k něčemu velkému. Něčemu, o čem se všude jinde píše, čeho je plný internet a co by každého zajímalo mnohem víc, než pár hodinové zadržení několika zdravotníků.
Proto jsem si zapnul liveleak a prohlédl si videa. Nestranná videa bez komentáře, bez emočního zabarvení, bez vzhledu "ukrajinistů", kteří žádný krok východních Ukrajinců požadujících federalizaci neopomenou svést na Putina a nabídnout patřičné dějinné souvislosti.
To, co jsem viděl, překonalo mé nejčernější představy. Nechám na posouzení každého z vás, zda je zadržení zdravotníků Červeného kříže důležitější téma, než to, co tato videa zachycují.
http://www.liveleak.com/view?i=b0c_1399671187
http://www.liveleak.com/view?i=4c1_1399657750
Po shlédnutí těchto videí se ptám. Kde je Karel Schwarzenberg, chrabrý ochránce lidských práv, který vyzývá současnou vládu, aby neměnila lidská práva za obchodní výhodu? Půjde Karel příkladem a nebude vyměňovat lidská práva za popularitu statusu prozápadního politika? V případě práv majdanovců, kteří zdaleka nebyli neozbrojeni jako východní Ukrajinci na videích výše, se Karel neváhal angažovat a adresně z nepokojů obviňovat Janukovyče. Nabídne to samé i nyní?
Dál se ptám. Kde je iDnes se svým zpravodajstvím založeným na poptávce a nabídce? Není větší poptávka po videích, která jsem postoval výše, než po článcích o "unesených" pracovnících Červeného kříže? Pokud ano a iDnes tyto informace přesto zamlčuje, pak si vědomě krátí zisk, chová se tedy netržně. Leda by příjem iDnesu z jiných zdrojů než z reklamy byl vyšší.
Anebo je to celé jinak. Možná v době, kdy každý, kdo pokládá tyto otázky a postuje podobná videa, je automaticky rusofil, komunista a placený agent Kremlu, si iDnes zkrátka nemůže dovolit objektivně informovat. Naším klamem tak končí svoboda.

Autor: | sobota 10.5.2014 15:02 | karma článku: 37,29 | přečteno: 2765x
  • Další články autora

Proč je přerozdělování imigrantů pomocí kvót nebezpečím pro Českou republiku a nejen pro ni?

V úterý 8.9.2015 se konala v Evropském parlamentu debata, na téma uprchlické krize. Která mě definitivně utvrdila v tom, že kvóty na imigranty vnucované Evropskou unií, je třeba odmítnout za každou cenu.

8.9.2015 v 23:44 | Karma: 30,53 | Přečteno: 925x | Diskuse| Politika

Charlie Hebdo? Dost možná Marxistický, levičácký škvár.

Jen co se vyjádřil pan Matějka o tom, že není Charlie, najednou není Charlie nikdo. Jeho článek probral z hysterie kolem časopisu Charlie Hebdo celou řadu blogerů, kteří se také necítí být Charliem. A nutno podotknout, že každý pro to má své vlastní důvody.

15.1.2015 v 20:28 | Karma: 21,82 | Přečteno: 1282x | Diskuse| Politika

Útočníci z Francie si zaslouží "dostat šanci"

Útočníci z Francie si zaslouží "Dostat šanci", hájit se před Islámským právem a dostat žulovou kostkou do hlavy. Krutost,barbarství,beznaděj, ohrožení hodnot, na kterých byla evropa vystavěna. Horko těžko se hledá jedno slovo, které by dostatečně charakterizovalo odporný a zanevřenihodný čin, spáchaný na redakci časopisu Charlie Hebdo.

8.1.2015 v 15:39 | Karma: 32,29 | Přečteno: 2561x | Diskuse| Politika

"Soudruh" Babiš opět promluvil.

Je to gigantický střet zájmů, když si politici určují plat. Pronesl v sovislosti s plánovaným růstem platů, samozvaný spasitel Babiš. Národ souhlasně přikyvuje a jak dobytek ve stádu spokojeně přežvykuje trs trávy, který vyprodukoval některý ze spasitelových agropodniků.

2.12.2014 v 16:26 | Karma: 30,94 | Přečteno: 2032x | Diskuse| Politika

Nekuřáky by měli zakázat.

Návrh ministerstva zdravotnictví, pro rok 2016 předpokládá, se zákazem kouření ve všech provozovnách, kde se podává jídlo. Vláda svůj počin obhajuje v názvu předpisu : zákon o ochraně zdraví, před škodlivými účinky tabáku,alkoholu a jiných návykových látek.

1.12.2014 v 18:47 | Karma: 27,70 | Přečteno: 2006x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Autor se zálibou o psychologii,filosofii,ekonomii a politologii

Seznam rubrik