Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nekuřáky by měli zakázat.

Návrh ministerstva zdravotnictví, pro rok 2016 předpokládá, se zákazem kouření ve všech provozovnách, kde se podává jídlo. Vláda svůj počin obhajuje v názvu předpisu : zákon o ochraně zdraví, před škodlivými účinky tabáku,alkoholu a jiných návykových látek.

Nutno podotknout, že do onoho zákona se navíc vešla zcela nesmyslná formulace o tom, že provozovatel bude nést zodpověnost za to, že u nich nebudou podnapilí mladiství.

Celá věc je tradičně postavená na hlavu, neopírá se o nic jiného, než o klasickou touhu všech socialistů,bolševiků a euro fašistů dosáhnout pevné erekce nad tím, že mohou strkat frňák do cizího majetku a určovat, jak s ním budou druzí zacházet.

Nejprve bych rád vzkázal všem těmto lidem: V restauraci jste si nevydělali ani na blbou židli, tak nám neříkejte, jakým způsobem mají majitelé tyto podniky vést!

Žijeme v době, kde na každém malém městě najdeme aljspoň jednu nekuřáckou hospůdku, kam se v případě nouze mohou uchýlit maminky s dětmi. Objednat si tři sodovky ( to tu hospůdku nesmírně vytrhne) aniž by se jim pod nosem linul cigaretový kouř.

V tomto ohledu má každý, nepopiratelné právo výběru. Navštívit nekuřáckou hospodu, nebo restauraci. Nebo navštívit kuřáckou hospodu či restauraci a prostě se smířit s tím,že bude jeho šatstvo a plíce prosiceny cigaretovým dýmem.

Jsou snad nekuřáci nesvéprávní? Normální člověk snad nebude navštěvovat prostory, které mu v nějakém ohledu vadí. Občas si říkám, jestli u těchto nekuřáků, kteří mají nutkavou potřebu navštěvovat kuřácké hospody a následně si stěžovat, nejde o nějaký druh obsese, nebo fetišismu.

Nekuřák, by měl být naopak rád, že může v kuřácké hospodě sedět a zadarmo inhalovat cigaretový dým a nikotin, který mu druzí kuřáci zaplatili.

Chápejte: Pokud se sejde v kuřácké hospodě parta kuřáků, tak k společnému obláčku dýmu a možnosti pasivně inhalovat nikotin a uklidnit tak nervovou soustavu, přispěje každý z nich. Zatím co nekuřák, který navštíví takovou hospodu jen a pouze parazituje na společném dýmu.

Užívá veškerých výhod s cigaretovým kouřem spjatých: Jako je prevence před Parkinsonovou chorobou. Kde vědci zjistili, že se cigaretový kouř výrazně podílí na prevenci a následné léčbě této choroby.

Pokud bych měl stejně nechutnou potřebu, druhým přikazovat, pak bych pravděpodobně vyžadoval naprostý zákaz vstupu nekuřákům do kuřáckých hospod.

Já takovou potřebu naopak nemám a chci aby se nekuřák mohl svobodně rozhodnout.

Buď můžeš jít do nekuřácké hospody, tam sedět s mámama dětma a tátama. Poslouchat nudné kecy a pindy o tom, jakou kdo má hladinu cholesterolu, jaký krásný bobeček včera Anička udělala, nebo probírat refinancování hypotéky.

Nebo můžeš jít do kuřácké hospody, která sebou může nést riziko toho, že se bude všude řvát, jukebox bude hrát o stošest, lidi se budou bavit, kouřit, chlastat, souložit na záchodcích a že ti někdo omylem nableje do pití až se půjdeš vychcat za roh do květináče.. 

Proti gustu žádný *** žádný *** 

Kuřáci bývají lidé, kteří žijí život na plný pecky. Zatímco nekuřáci naproti tomu bývají lidé, kteří jsou v životě vesměs úspěšnější. Na tom ale přeci nezáleží. Důležité je, aby si každý našel to své.

Jestliže budu chtít jako majitel restaurace přitahovat určitý druh klientely, pak musím zároveň počítat s náklady navíc, jako jsou zežloutlé zdi, náklady na vzduchotechniku atd.. A nikomu do toho vůbec nic není..

Někteří Nekuřáci jsou v tomto ohledu netolerantní, sobečtí a lidem jako jsem já, jejich názory zvyšují krevní tlak, takže mě pasivně ohrožují na životě.. 

Není se čemu divit, že obvodní doktorka koulí očima, když mně v mém mladém věku naměří tlak 175. Když jsem každý den vystavován militantním sobeckým a bezohledným nekuřákům, kteří mají niterní potřebu kecat druhým do toho, jakým způsobem mají vést svůj podnik a žít.

Nekuřákům by měli vstup do kuřáckých hospod zkrátka zakázat a byl by klid.. 

Pro jejich vlastní dobro..

Autor: | pondělí 1.12.2014 18:47 | karma článku: 27,70 | přečteno: 2006x
  • Další články autora

Proč je přerozdělování imigrantů pomocí kvót nebezpečím pro Českou republiku a nejen pro ni?

V úterý 8.9.2015 se konala v Evropském parlamentu debata, na téma uprchlické krize. Která mě definitivně utvrdila v tom, že kvóty na imigranty vnucované Evropskou unií, je třeba odmítnout za každou cenu.

8.9.2015 v 23:44 | Karma: 30,53 | Přečteno: 925x | Diskuse| Politika

Charlie Hebdo? Dost možná Marxistický, levičácký škvár.

Jen co se vyjádřil pan Matějka o tom, že není Charlie, najednou není Charlie nikdo. Jeho článek probral z hysterie kolem časopisu Charlie Hebdo celou řadu blogerů, kteří se také necítí být Charliem. A nutno podotknout, že každý pro to má své vlastní důvody.

15.1.2015 v 20:28 | Karma: 21,82 | Přečteno: 1282x | Diskuse| Politika

Útočníci z Francie si zaslouží "dostat šanci"

Útočníci z Francie si zaslouží "Dostat šanci", hájit se před Islámským právem a dostat žulovou kostkou do hlavy. Krutost,barbarství,beznaděj, ohrožení hodnot, na kterých byla evropa vystavěna. Horko těžko se hledá jedno slovo, které by dostatečně charakterizovalo odporný a zanevřenihodný čin, spáchaný na redakci časopisu Charlie Hebdo.

8.1.2015 v 15:39 | Karma: 32,29 | Přečteno: 2561x | Diskuse| Politika

"Soudruh" Babiš opět promluvil.

Je to gigantický střet zájmů, když si politici určují plat. Pronesl v sovislosti s plánovaným růstem platů, samozvaný spasitel Babiš. Národ souhlasně přikyvuje a jak dobytek ve stádu spokojeně přežvykuje trs trávy, který vyprodukoval některý ze spasitelových agropodniků.

2.12.2014 v 16:26 | Karma: 30,94 | Přečteno: 2032x | Diskuse| Politika

Nechceš obchodovat s Rusy? Pak plať Milánku!

Neuvěřitelná a šílená arogance moci. Jinak nelze nazvat pokutu 50 000Kč, která byla uložena provozovateli Ostravského hotelu Brioni, který letos na jaře v reakci na dění na Ukrajině odmítl ubytovat občany Ruské federace.

5.11.2014 v 20:06 | Karma: 22,23 | Přečteno: 1412x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Emisní povolenky, jak jsou nastaveny, zadupou náš průmysl do země, řekl Bžoch

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  11:11

Přímý přenos Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Největší hrozbou je ruský imperialismus, řekl Lipavský v Budapešti

26. dubna 2024  11:05

Český ministr Jan Lipavský na setkání se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem uvedl, že...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024

Místopředseda slovenského parlamentu a šéf vládní Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko...

Kdo je Matěj Ondřej Havel? Skaut a učitel dějepisu může nahradit Langšádlovou

26. dubna 2024  10:37

Za jeho životopis by se nemusel stydět ani Mirek Dušín z legendárních Rychlých šípů. Nástupcem...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Autor se zálibou o psychologii,filosofii,ekonomii a politologii

Seznam rubrik