Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tohle není o kuřácích a nekuřácích, ale o prudičích a neprudičích. Tečka.

9 0
možnosti
Foto

I20v89o 44C35i13l85i79c68h

1. 12. 2014 20:46

Mohlo by mi to být jedno, protože se do kuřáckých restaurací najíst nechodím - ostatně již skoro žádné nejsou (chodím maximálně občas do kuřáckých pivnic, kam ovšem ta smradlavá atmosféra dle mne patří), ale vadí mi to již z principu. Když nyní přikazují hospodským, jak mají nakládat se svým soukromým majetkem a investicí do něj, tak kdy mi v rámci zcela stejného principu například nastěhují do mého domu nějaké cikány anebo muslimské přistěhovalce, protože usoudí, že mám moc velký barák? ;-€

8 0
možnosti
JN

Hospoda, budu si chtít dát nakládaný hermelín, je to už podnik s občerstvením? Proč o tom vůbec přemýšlíme, když všichni víme že kouřit je špatné, ale ještě horší je člověku utínat svobodu, kterou druhé nijak neomezuje !!

3 0
možnosti
PM

P76a63v97e83l 39M71a82t75a94s

1. 12. 2014 20:39

Myslím, že autorovi už začal nikotin užírat mozek. Jeho čeština je příšerná a aniž bych chtěl zavádět jakoukoli cenzuru, lidi, kteří takhle "ku.ví" český jazyk bych nejprve upozornil, aby se naučili česky, a pak bych je při opakování bez milosti mazal. A není to ani bolševické, ani fašistické, ani jiné, je to jen ochrana před PRZNĚNÍM českého jazyka.

1 3
možnosti
ZZ

Tak si z mé češtiny hlavně nestříkni do textilu šašku ;-D

1 4
možnosti
Foto

Tak já to jen tak prolétl a diskuzi vůbec. Ale musím podotknout jednu věc. Občas si někdo poklepe na hlavu, jak moc žere to moje slavné auto.

Ano, žere o něco víc, to jistě, zato ale skýtá výrazně větší pohodlí, bezpečí a rychlost.

A proč to sem píši? Vždycky když potkám kuřáka, který smrdí až na hony daleko, tak si říkám: "Hochu, ty do těch cigaret investuješ podstatně víc než já do "vícespotřeby". Zy ty prachy bych stačil jetě zaplatit pojisnté, které není nejmenší, základní údržbu a sadu gum".

Nevěříte? Marloboro = 91 Kč, ročně tedy 33.215,- Kč při spotřebě jedné jediné krabičky denně. 

To já do toho svýho krámu narvu opravdu jen za ty věci, které jsem vyjmenoval a ještě mi něco zbude na naplánované opravy.

A kdo kouří vě krabička denně, tak to je jakoby splácel hypotéku.

3 1
možnosti
Foto

Pavel Matas: Tento příspěvek jste ohodnotil plusem, ovšem čeština pana diskutéra je mnohem horší než autora příspěvku, kterého za mnohem menší prohřešky kritizujete. Stanovuji vám diagnózu: Militantní nekuřák.

2 0
možnosti
Foto

Jste mladý, máte nárok na provokaci. Jste v projevu dosti agresivní. Je otázka jestli z toho vyrostete.

Poraďte mi, bydlím v malé vesničce s pěknou hospůdkou. Nekuřák. V hospodě nás tam je tak poměr 1 : 4 (někdy 1 : 3) ve prospěch nekuřáků. Bohužel smrdíme všichni stejně.

Pokud poradíte nám nekuřákům, ať tam nechodíme, koho s tím omezíte?

4 0
možnosti
ZZ

Majitel si dlouhodobě nebude moci dovolit udržovat takový stav a bude nucen z hospody udělat nekuřáckou...

4 0
možnosti
PA

P49e80t18r 50A53g70u13l62á21r

1. 12. 2014 20:03

Doufám, že až se rozepíšete, ubyde hrubek. Nic na extrémní hranici jsem si bohužel nepřečetl. Oblíbené téma, tradiční nářky, nic nového pod sluncem.

1 0
možnosti
ZZ

To mě mrzí, tak snad příště ;)

0 0
možnosti
JR

J34a11n 63R49á40ž

1. 12. 2014 20:00

Když je restaurační prostředí označené jako kuřácké, tak  kdo z nekuřáků tam jde, jde tam na vlastní riziko a když tam jdou rodiče s dítětem, tak doporučuji raději s nimi inhalovat výfukové plyny, ale i to by bylo jejich svobodné rozhodnutí.

U nás v malém městečku se rozhodl majitel jedné ze tří  restaurací udělat z ní nekuřáckou. Výsledkem je, že přes týden,  a když je škaredě i o víkendu, má prázdno a všichni štamgasti, kteří tam v počtu  cca dvaceti denně chodili, podotýkám kuřáci i nekuřáci,  začali chodit do  restaurace, kde  majitel není tak pošetilý, aby si myslel, že český pivař bude pít pivo i bez cigarety a že  ti, kteří nekouří budou rádi sedět u piva bez kamarádů v nekuřácké hospodě!.

P.S. Když bude zákon schválen, tak jsme připraveni založit neveřejný (ryze privátní) pivní kuřácký klub, kam si členové budou moci pozvat své hosty, což bude každý kdo bude chtít  být našim přítelem. A restaurace zřejmě nepřežijí!

6 0
možnosti
PA

P13e94t42r 98A27g71u88l47á49r

1. 12. 2014 20:06

Ano, privátní klub, to je dobrá  cesta. Restaurace přežijí. Jen se zbaví zlozvyků nešťastného dvacátého století a vykročí do století jednadvacátého.

1 0
možnosti
AT

Cigarety smrdí, proto vymysleli elektronické- žádný oheň ani pasivní kouření. Přesto je zakazují, není to už buzerace?

6 0
možnosti
ZZ

Také už převážně kouřím elektroniku...

0 0
možnosti
Foto

Já bych kouření brala jako osobní věc, s kterou není nutno obtěžovat okolí a ničit jiným zdraví. Nemluvě o smradlavém oblečení a zakouřených prostorách.. Takže kdo si chce kouřit ať kouří, ale doma či v kuřárně. Navíc málokterý kuřák venku vyhledá koš, ale většina mrskne nedopalek kamkoliv.. myslím, že kuřákem se člověk nerodí..

2 0
možnosti
JR

J45a33n 87R88á61ž

1. 12. 2014 20:07

Co kdybyste ve svém uvažování, kam půjdete na čaj a zákusek, začala považovat běžnou restauraci za kuřárnu a vyřadila ji ze svého programu návštěv?

Ušetří Vám to filozofování  o tom, jak si druzí kazí svobodně své zdraví a vůbec Vás nenutí, abyste si ho kazila také.

P.S. Jsem nekuřák, ale považuji svobodu nakládání se svým vlastnictvím (restaurací) bez zásahu státu do toho, jak  ho využívám,  za základní podmínku fungování demokracie. r zákazem kouření  na místech kam člověk musí a  kde není možno oddělit kuřáky od nekuřáků (veřejné budovy, nádraží,  zastávky MHD, dopravní prostředky a pod.) souhlasím.

3 1
možnosti
OF

Jseš mamlas, ale na Darwinovu cenu zatím nedosáhneš. Možná příště. Piš.

;-DRv

0 1
možnosti
  • Počet článků 19
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1436x
Autor se zálibou o psychologii,filosofii,ekonomii a politologii

Seznam rubrik