Diskuse

Nekuřáky by měli zakázat.

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJŘ

Zaplať pánbu, za kuřácké restaurace. Rozhodně je tam menší pravděpodobnost se setkání s dětskými roztomilými, vřeštícími osobnostmi. Až budou zakázány kuřácké, opravdu nepůjde kam jít ať pro kuřáky, nebo nekuřáky, protože budou všude vřískat parchanti.

1 0
možnosti
MB

Ťažké detstvo, čo?

1 0
možnosti
BN

To že nekuřáci nemají zakázaný vstup do kuřáckých hospod je jen ukázkou tolerance ze strany kuřáků...a také ukázkou značné nedůslednosti, protože opačně to takto neplatí.

0 0
možnosti
Foto

Pane Nedělo, a jakpak jste přišel na to, že kuřáci nemohou navštěvovat restaurační zařízení?;-D

0 0
možnosti
Foto

Ve svém profilu píšete, že máte zálibu v psychologii. Toho se držte, najděte si nějakého hodně dobrého a schopného psychologa, a s tím si často povídejte. Možná to k něčemu bude...

1 1
možnosti
MS

Autor by měl vědět, že podnikání ve veřejném stravování má své, státem určené mantinely, do kterých se musí každý provozovatel vejít. To znamená, že musí mít stanovený počet WC, musí splňovat přísné hygienické normy, musí mít příslušně vybavenou kuchyni, pokud chce vařit teplá jídla. Kromě toho musí vyhovět zákonu i v tom, že nebude nálevat mladistvým, či podnapilým. To vše je součástí jakési licence, kterou stát provozovateli poskytuje. Pokud tedy stát do podmínek provozování veřejného stravování zahrne i povinnost zajistit nekouření v místnostech, kde se podává a konzumuje jídlo, nejde o žádný zásah do práv podnikatele, jak s oblibou tvrdí zastánci kuřáckých provozoven.

5 1
možnosti
PP

P16e26t95r 60P97á51l31k12a

2. 12. 2014 11:26

o zásah do práv se nepochybně jedná. Zásahem do práv je vlastně i to, že v té hospodě nesmíte jedenáctiletým dětem prodávat heroin.

Debata se vede o přiměřenosti takového zásahu. Zatímco se zákazem prodeje heroinu dětem nemá patrně drtivá většina veřejnosti problém, u zákazu kouření není ten poměr tak jednoznačný.

0 0
možnosti
PP

P63e85t22r 63P89á53l11k96a

2. 12. 2014 10:56

hospoda, kde se "žije na plný pecky", se pozná tak, že tam "jukebox hraje ostošest"? ;-D

Zkus mi u nás v hospodě zapnout jukebox a vynesu tě v zubech aniž bych před tím típnul cigaretu!

2 0
možnosti
Foto

Budu se opakovat. Ale nedá mi to:

Citace s WM MAGAZÍN, sekce Zdraví:

"Kouření tabáku "vynalezli" američtí domorodci, kteří vypozorovali jeho léčivé účinky. V čem spočívají? Odkašlávání čistí plíce od hlenu obsahujícího zachycené prachové částice (i ty z radioaktivního spadu!), jichž se tělo jinak nemůže zbavit. Nekuřáci odkašlávají zřídka. Při kouření pravého tabáku vzniká kyselina nikotinová (nicotinic acid), což je základní surovina niacinu, tedy B3, který si tělo neumí samo vyrobit, ale jenž je nezbytným koenzymem sloužícím při buněčném metabolizmu (tvorba energie), obnovování epitelu apod. Vlivem kouření produkují játra a pankreas specifické enzymy sloužící obecné ochraně těla, nejen plic. Kuřáci jsou prokazatelně méně nemocní; a pokud onemocní nebo se zraní, vyléčí se rychleji než nekuřáci. Jsou známy případy lidí, kteří se za nepřetržitého kouření sami vyléčili z rakoviny plic. A naproti tomu spoustu lidí, kteří pro zdraví přestali kouřit, za pár let složila rakovina, i když ne vždy plic. Vtip je v tom, že jakákoli rakovina může vzniknout jen tehdy, když játra a pankreas přestanou vyrábět zmíněné důležité enzymy - jejichž aktivita je na druhou stranu závislá na specifickém pH organismu."

1 0
možnosti
Foto

A další výňatek:

"Mnoho lidí se ptá, jak je možné, že dnes podle reálných čísel umírá na rakovinu plic daleko více nekuřáků než kuřáků. Profesor Sterling se ve svých výzkumných zprávách přiklání k úsudku, že kouření podněcuje v plicích tvorbu tenké vrstvy hlenu, "která utváří ochrannou vrstvu, bránící libovolným rakovinotvorným částicím ve vstupu do plicní tkáně". Toto má v rámci toho, co dnes známe, patrně nejblíže k pravdě. Radioaktivní částice vdechnuté kuřákem ihned polapí vrstvička hlenu, a pak jsou vypuzeny z těla dříve, než mohou prostoupit do plicní tkáně"

2 0
možnosti
Foto

;-D;-D;-D

Nezbylo mi nic jiného, než si s chutí zakarmovat R^

3 0
možnosti
Foto

,,Nekuřáci vlastně upírají kuřákům v restauračních zařízeních právo na svoji lahodnou cigaretku, neboť v opačném případě by museli kouřit v prostorách k tomu vymezenému, ne-li venku. To kuřáci svým kouřením ,,nikoho neobtěžují" , protože hosté kteří nekouří tato pohostinství navštěvují sporadicky. Zřejmě vědí proč." 

,,Nechci se dočkat chvíle, kdy si majitelé pejsků a kočiček začnou uzurpovat právo na dětská pískoviště, neboť jejím miláčkům se tam nejlépe provádí jejich potřeba. Nakonec hřiště má i jiné atrakce pro děti. Ale budou-li ratolesti chtít mohou si přeci mezi exkrementy hrát i nadále." 

Že by podobnost čistě náhodná?:-)

2 1
možnosti
ZZ

Podobnost nulová.. Hospoda je soukromá, kam má veřejnost přístup. Hospodu někdo postavil,vybavil atd za svoje prostředky. Pískoviště je veřejná služba, kterou poskytuje město... Postaveno z peněz daňových poplatníků, nikoliv ze soukromých... Pokud by to pískoviště stálo na mém pozemku a bylo moje tak vám má bý taky prd do toho, jestli na něj chodím venčit pejska..

6 0
možnosti
VH

formulace ne nesmyslná    z c e l a   (sceluje se látka).

  Jen pro informaci: Za podání alkoholu nezletilému odpovídá obsluha už asi čtyřicet let.

0 0
možnosti
ZZ

R^ díky, to jsem přehlédl

0 0
možnosti